Categorieën
Berichten

In Lockdown

CORONA-ALERT

Minimaal tot en met 15/01/2021: Geen eucharistievieringen in de kerken

We zitten opnieuw met z’n allen in de corona-lockdown. Dit betekend voor onze kerken dat er vanaf zondagavond 1 november 2020 tot en met vrijdag 15 januari 2021 (en vermoedelijk langer) geen liturgische diensten meer mogen plaatsvinden!!

Thuisblijven, thuiswerken, het absolute minimum aan contacten, mondmaskers, handen ontsmetten, niet winkelen als het niet nodig is, … laten we ons daar met z’n allen toch punctueel aan houden! Het is voor ieders gezondheid.

Door meer uit elkaars buurt te blijven, door niet echt noodzakelijke verplaatsingen uit te stellen of te schrappen kan elkeen zelf echt meewerken om een halt toe te roepen aan het corona-virus. Niemand wil het meemaken dat hij/zij in het ziekenhuis of bij de dokter te horen krijgt: wij hebben geen plaats en geen tijd meer om jou te behandelen.

Categorieën
Archief 2020

Wijziging Allerzielendienst

Sint-Rochuskerk – Blankenberge

Door de gewijzigde corona-maatregelen zijn wij genoodzaakt om de Gedachtenisviering van Allerzielen aan te passen.

Er zal op zondag 1 november doorlopend tussen 16.00 u. en 18.00 u. een vooraf opgenomen stemmige maar ingetogen dienst van ± 20 minuten vertoond worden op het grote beeldscherm in de Sint-Rochuskerk.

Families kunnen er wat verwijlen bij de gedachtenis aan hun dierbare overledene, dit ondersteund door de vertoonde beelden en teksten. Om dan aansluitend het kruisje van hun overledene in ontvangst te nemen, samen met een gedachteniskaartje.

Categorieën
Berichten

Permanentie Secretariaat

Gezien de opnieuw gewijzigde regelgeving in de corona-pandemie, -en in overeenstemming met de regelgeving-, wordt het secretariaat van de Pastorale Eenheid Maria Ster der Zee momenteel wat minder bemand. Door de medewerkers wordt wat meer van thuis uit gewerkt, zodat alle afspraken en contacten verder gegarandeerd blijven.

In het belang van ieders gezondheid is het aangewezen om enkel contact op te nemen met het secretariaat:

Telefonisch: 050 41 13 23

Via mail: secretariaat@mariasterderzee.be

TIP: Een eucharistieviering aanvragen kan vlot via onze webshop

Categorieën
Archief 2020

Diensten Allerzielen

Groot-Zuienkerke:

Zondag 1 november om 15.00 uur in de Sint-Bavokerk van Houtave:

Gezongen Vesperdienst met gedachtenis voor de overledenen van het voorbije jaar en uitreiking van de kruisjes van de overledenen.


Blankenberge

Zondag 1 november tussen 16.00 en 18.00.00 uur in de Sint-Rochuskerk:

Doorlopende gedachtenisviering op het grote beeldscherm (duur ± 20 minuten) met mooie teksten ondersteund door ingetogen muziek. Dit voor de overledenen van het het voorbije jaar met uitreiking van de kruisjes van de overledenen.

De families kunnen even plaatsnemen in de kerk en een momentje verwijlen bij de gedachtenis van hun overledene om dan het kruisje mee naar huis te nemen en daar opnieuw een plaatsje te geven midden het leven.

Deze gegevens en uren blijven steeds onder voorbehoud (wegens wijzigende corona-maatregelen)

Categorieën
Archief 2020

17 oktober

Internationale dag voor de uitroeiing van armoede

17 oktober is een belangrijke dag om aandacht op te roepen voor de vele mensen die dag in dag uit strijden tegen armoede. Het Steunpunt tot bestrijding van armoede, bestaansonzekerheid en sociale uitsluiting wil hieraan deelnemen door goede informatie te verstrekken over de vele activiteiten die op deze dag georganiseerd worden, niet enkel door verenigingen waar armen het woord nemen, maar ook door lokale overheden, sociale partners, vzw’s,… Hiertoe heeft het Steunpunt een agenda opgesteld waar u per locatie kan zien hoe u deze dag mee kan beleven. Ook zonder u te verplaatsen, kan u de boodschap van deze dag mee uitdragen door bijvoorbeeld een wit geknoopt laken uit te hangen als teken van verzet tegen armoede en sociale uitsluiting.

Naar de website