Categorieën
Archief 2021

Hoogfeest van Pasen

Christus is verrezen! Op paaszondag of verrijzeniszondag vieren we met de Kerk dat Hij niet in de dood gebleven is. Nieuw en ànder leven is mogelijk. De steen is weggerold, de levenstuin zal bloeien!

Ook voor deze feestelijke dag werden acht paasvieringen voorzien in de pastorale eenheid. (zie schema). We weten het, dit is niet voldoende. Daarom ook hier opnieuw het aanbod van diensten dat kan gevolgd worden via radio, TV en het internet.

Via livestream (internet) om 10.00 u. vanuit de Sint-Pieterskerk in Leuven (LINK)

Op Radio 1 om 10.00 u. vanuit Abdij Keizersberg in Leuven

Op Canvas om 11.00 u. vanuit het ziekenhuis La Carità in Locarno (Italiaans Zwitserland), gevolgd door de pauselijke zegen ‘Urbi et Orbi’ in Rome.

Via NPO2 (Nederland) om 11.00 u. vanuit de Sint-Jozefkerk in Waubach-Landgraaf

Vieringen kiezen: https://www.eucharistie.info/uurrooster/

De paastuin zal bloeien
Categorieën
Archief 2021

Stille Zaterdag – Paaswake

Met Stille Zaterdag gedenken wij de doorgang van Christus in het graf. Stille tijd, rusttijd. De aarde en z’n mensen hebben nood aan herbronning, aan bezinning. Even stil staan om dan als nieuwe mens verder te gaan.

Voor de vieringen in de kerken (de paaskaars, het Licht van Christus, wordt de kerk binnengedragen) van de pastorale eenheid diende er vooraf ingeschreven te worden (zie schema) doch je kan ook verschillende diensten volgen via je TV of je computer:

Via livestream (internet) om 20.30 uur: Paaswake vanuit de Onze-Lieve-Vrouwkathedraal in Antwerpen (LINK)

Via TV op NPO2 (Nederland) om 23.15 u. Paaswake vanuit de Sint-Jozefkerk in Waubach-Landgraaf

Vieringen kiezen: https://www.eucharistie.info/uurrooster/