Categorieën
Actueel Allerlei

informatie-update!!

Langs deze weg willen wij nogmaals melden dat er in de Sint-Antoniuskerk van Blankenberge momenteel géén vieringen doorgaan!

De zaterdagavondviering om 17.30 u. gaat daarom door in de Sint-Rochuskerk

Wat betreft de coronamaatregelen: Er is nog steeds de mondneusmaskerplicht in de kerk!!

Ook al mag men overal als men zit het mondneusmasker afdoen. In de kerk blijft een mondneusmasker verplicht voor alle aanwezigen vanaf 12 jaar, zowel als men zit, als wanneer men in beweging is. Ook als men zacht meezingt is het met mondneusmasker. Dat mag men tijdens de viering nooit afdoen. Voor de communie kan men het losmaken en dan terug in orde brengen.

©Jozef Leterme
Categorieën
Archief 2021

Zeezegening 2021 “ZORGZAAM”

Langs deze weg de volledige fotoreeks van de zeezegeningsviering van uit de Sint-Rochuskerk van Blankenberge en vanop zee voor het strand van Blankenberge.

©Jozef Leterme
Categorieën
Archief 2021

Foto’s Zeezegening

Zaterdagmiddag omstreeks 11.30 uur waren er de opnames van de zeezegening 2021 in Blankenberge met live uitzending van de bijhorende eucharistieviering via TVéén op zondag 18 juli om 10.00 uur. Hierbij een mooie foto-impressie van het gebeuren op zee.

Foto’s©Angie Claeys
Categorieën
Archief 2021

TE DEUM

Woensdag 21 juli om 11.00 uur is er naar goede gewoonte het Plechtig gezongen Te Deum in de Sint-Rochuskerk.

Het Te Deum (naar de eerste woorden van “Te Deum Laudamus” (Wij prijzen God) is een in de 5de eeuw geschreven lofzang, gearangeerd door o.a. Haydn en Verdi. Het wordt gebruikt bij dankdiensten, aan de vooravond van kerkelijke feesten, in processies en in missen voor de koning.

Zo is het de traditie dat de katholieke kerk in België een Te Deum organiseert op 21 juli, de nationale feestdag. Daarop worden telkens de officiële gezagsdragers van België uitgenodigd.

Ook onze kerkgemeenschap in de pastorale eenheid Maria Ster der Zee organiseert op 21 juli een Te Deum en nodigt daarop de lokale gezagsdragers en verantwoordelijken uit, alsook de vertegenwooordigers van de vaderlandslievende verenigingen, politie, brandweer, het leger, kerkfabrieken en uiteraard ook de gelovige gemeenschap.

Categorieën
Archief 2021

Zeezegening 2021

“ZORGZAAM”

Zondag 18 juli 2021 om 10.00 uur gaat opnieuw de eucharistieviering met zeezegening door in de Sint-Rochuskerk van Blankenberge.

Het thema ‘Zorgzaam’ werd gekozen van uit de lezingen van deze zondag, waar herderen en zorgen voor elkaar hoog in het vaandel staan!

Deze viering wordt voor de 50ste keer op rij live uitgezonden op TV ‘één). Voor het zegenen van de zee worden op zaterdag opnames gemaakt die ook in de kerk tijdens de viering zullen te zien zijn. Zo is iedereen mee met het ganse gebeuren.

Wil je nog aansluiten bij deze viering, reserveer dan tijdig je plaats in de kerk. Secretariaat: 050 41 13 23 – secretariaat@mariasterderzee.be of via ons contactformulier

Na het zegenen van de zee wordt het bloemen-ankerkruis te water gelaten
©Angie Claeys