Categorieën
Archief 2022

Zeezegening 2022

‘ZO DICHT BIJ U’

Zondag 10 juli om 10.00 uur gaat opnieuw de jaarlijkse Zeezegening door op het strand van Blankenberge, ter hoogte van de vuurtoren en het oosterstaketsel.

Voor de viering ‘Zo dicht bij U’ werd geopteerd voor compleet nieuwe choreo’s en een choreo/dansgroep van eigen bodem: DanceNRGY. De choreo’s worden gebracht op zeer gekende melodieën en liederen.

‘De Zandkorrel’ (piano en zang) verzorgd de muzikale omlijsting van de Zeezegening.

Dankzij de medewerking van heel wat vrijwilligers zal de zeezegening editie 2022 opnieuw een mooi item zijn op de jaarkalender van de pastorale eenheid Maria, Ster der Zee Blankenberge-Zuienkerke.

De viering zelf spitst zich dit jaar toe op het evangelieverhaal van de Barmhartige Samaritaan, waarin nabijheid en dienstbaarheid een grote rol speelt, en rond de eerste lezing waar Mozes tegen het volk zegt: ‘Het woord van God is dicht bij u.’ De keuze voor het thema was zodoende echt voor de hand liggend.

De choreo op het lied ‘Heal’, komt hierin helemaal tot zijn recht. Heling, iemand die dicht bij je staat, Iemand die er altijd voor je is in alle momenten van het leven.

Kaarten om deze viering live mee te maken kunnen -tot einde voorraad- afgehaald worden op het parochiesecretariaat, Ruiterstraat 7, Uitkerke.

Bebloemd ankerkruis ter gedachtenis aan allen die op zee gebleven zijn
Categorieën
Archief 2022

Het Olijke Orgel

Zondag 26 juni om 17.00 uur is er in de Sint-Rochuskerk van Blankenberge de grote heropstart van de orgelconcerten van Tutti Sforza vzw.

Na meer dan twee volle jaren van inactiviteit kan ook Tutti Sforza vzw zijn activiteiten hernemen. Deze blijde gebeurtenis gaat door op zondag 26 juni om 17.00 uur met een bijzonder concert.

Onder het thema: ‘Het Olijke Orgel’ speelt vaste huis-organiste Lynn Leterme liederen en composities die je niet zo dadelijk op zo’n krachtig en prachtig orgel zou verwachten. Het wordt dus een verrassend concert voor iedereen, en dit met een olijke vrolijke toets.

Het volledige concert zal opnieuw te volgen zijn op het grote beeldscherm. De benodigdheden hiervoor werden reeds van onder het stof gehaald.

De orgelvereniging Tutti Sforza vzw ziet er echt naar uit om van deze heropstart een waar feest te maken en voorziet achteraf dan ook in een fris glaasje om bij bij te praten.

Inkom voor het concert: 8 euro

Wie jonger dan 18 jaar is betaald 5 euro

Er is ook de gelegenheid om concertlid te worden aan 20,00 euro per jaar of steunend lid vanaf 30 euro per jaar

info: tuttisforza@mariasterderzee.be

Categorieën
Archief 2022

Bedevaart naar Sint-Job

Zondag 12 juni 2022 is er om 14.30 uur de jaarlijkse bedevaart van uit de Sint-Amanduskerk van Uitkerke naar het kapelletje van Sint-Job.

Biddend en zingend trekken we door het polderlandschap naar het mooie verzorgde kapelletje van de heilige man Job op de wijk Sint-Jan-op-de-Dijk. Daar houden we nog een kort maar krachtige gebedsmoment met de traditionele ommegang rond de kapel.

Iedereen is van harte welkom op deze gezamenlijke stap-bedevaart op deze tweede zondag van de maand juni!

lees hier meer

Categorieën
Archief 2022

Hoogfeest van Pinksteren

Zondag 5 juni 2022 vieren we met de Kerk het Hoogfeest van Pinksteren, de gave van de heilige Geest.

Vieringen:

  • Zaterdag 4 juni om 17.30u. Sint-Antoniuskerk
  • Zondag 5 juni om 10.00 u. Sint-Amanduskerk (Uitkerke)
  • Zondag 5 juni om 10.00 u. O.L.Vrouwkerk (Meetkerke)
  • Zondag 5 juni om 11.30 u. Sint-Rochuskerk

Aan u allen een Zalig Hoogfeest van Pinksteren

Deze site gebruikt cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door verder te gaan op deze site ga je hiermee akkoord.