Categorieën
Actueel

Zeezegening 2022

‘ZO DICHT BIJ U’

Zondag 10 juli om 10.00 uur gaat opnieuw de jaarlijkse Zeezegening door op het strand van Blankenberge, ter hoogte van de vuurtoren en het oosterstaketsel.

Voor de viering ‘Zo dicht bij U’ werd geopteerd voor compleet nieuwe choreo’s en een choreo/dansgroep van eigen bodem: DanceNRGY. De choreo’s worden gebracht op zeer gekende melodieën en liederen.

‘De Zandkorrel’ (piano en zang) verzorgd de muzikale omlijsting van de Zeezegening.

Dankzij de medewerking van heel wat vrijwilligers zal de zeezegening editie 2022 opnieuw een mooi item zijn op de jaarkalender van de pastorale eenheid Maria, Ster der Zee Blankenberge-Zuienkerke.

De viering zelf spitst zich dit jaar toe op het evangelieverhaal van de Barmhartige Samaritaan, waarin nabijheid en dienstbaarheid een grote rol speelt, en rond de eerste lezing waar Mozes tegen het volk zegt: ‘Het woord van God is dicht bij u.’ De keuze voor het thema was zodoende echt voor de hand liggend.

De choreo op het lied ‘Heal’, komt hierin helemaal tot zijn recht. Heling, iemand die dicht bij je staat, Iemand die er altijd voor je is in alle momenten van het leven.

Kaarten om deze viering live mee te maken kunnen -tot einde voorraad- afgehaald worden op het parochiesecretariaat, Ruiterstraat 7, Uitkerke.

Bebloemd ankerkruis ter gedachtenis aan allen die op zee gebleven zijn

Deze site gebruikt cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door verder te gaan op deze site ga je hiermee akkoord.