Categorieën
Archief 2022

Diaken Jozef DANKT!

Na de fijne jubileumviering van zondag 25 september, graag een bijzonder woord van dank!!

Aan allen die er bij waren, aan allen die een berichtje, een mailtje, een kaartje stuurden, even opbelden naar aanleiding van mijn 15 jaar diakenwijding: VAN HARTE DANK!!

Het was echt deugddoend en met momenten ontroerend om opnieuw met zo’n schone groep mensen samen te vieren en te danken. vele herinneringen aan 15 jaar geleden werden opgehaald. Met vele mensen heb ik ondertussen een stukje levensverhaal opgebouwd, of even mogen delen in een stukje van hun leven.

Een aantal mensen waren er niet mee bij, of konden er niet meer bij zijn; We droegen ze in ons hart en in ons gebed mee. want ook zij zijn in die 15 jaar mee onderweg geweest.

Het thema van de viering: ‘Op Uw Woord’ was bijzonder goed gekozen en toepasselijk. Het eens op een andere manier doen, het Woord van God het eerst aan de beurt laten, het Woord beluisteren en doen, … De netten uitgooien en mensen dichter bij God brengen gewoon door mens-voor de mensen te zijn.

Dank voor de cadeautjes en de bijdragen op de geschenkrekening waarmee mooie dingen in de liturgie kunnen verwezenlijkt worden. Want liturgie mag echt mooi zijn; daar kunnen we met z’n allen in delen.

Van harte dank voor alles!

diaken Jozef

Categorieën
Archief 2022

Laudato Si

Een aantal jaren geleden kregen we een nieuwe paus die de naam Franciscus koos voor zijn pontificaat. Met die naam verwees hij naar Franciscus van Assisi, de kleine arme, die een enorme verbondenheid had met de natuur. 

Onze Paus schreef een encycliek, een brief aan de wereld, met als eerste woorden ‘Laudato Si’ (geprezen zijt Gij). Dit zijn ook de woorden van Franciscus van Assisi in zijn ‘Zonnelied’. De Paus roept in zijn encycliek allen op om samen zorg te dragen voor onze wereld, ons klimaat.

Daarom is er de oproep naar parochies, verenigingen, jeugdgroepen….om een ‘Laudato Si boom’ te planten. De bisschop van Gent, Lode Vanhecke plantte de eerste Laudato Si-boom en ondertussen volgde ook reeds onze bisschop Lode Aerts en ook reeds heel wat parochies, pastorale eenheden….

Vanuit een aantal mensen die zich pastoraal engageren in de pastorale eenheid, groeide het idee om ook zo’n boom te planten, elk jaar in een andere parochie.

Toen de tuin van de vroegere pastorie in Zuienkerke voor een deeltje zou ingericht worden voor de inwoners, als parkje, dachten we dat dit ideaal zou zijn om hier zo’n boom te voorzien. De pastoor, de mensen van de kerkfabriek en de gemeente werden aangesproken en de plannen kregen concrete vorm.

Met deze boom geven we een hoopvolle boodschap mee. Een boodschap van zorg dragen voor onze aarde, maar ook zorg dragen voor elkaar.

De feestdag van Franciscus van Assisi is 4 oktober. Daarom willen we zondag 2 oktober na de viering, rond een vruchtenboom in het parkje, vanuit de pastorale werking, samen met de kerkfabriek en het gemeentebestuur er een speciaal momentje van maken.  Iedereen is van harte uitgenodigd naar de viering.

We sturen jullie de groet van Franciscus van Assisi: Pace e bene (Vrede en geluk)

Het Team van de Pastorale eenheid ‘Maria, Ster der Zee, Blankenberge – Zuienkerke’ in samenwerking met kerkfabriek en de gemeente Zuienkerke

Categorieën
Archief 2022 Berichten

Aanbod Missiewerking

Sinds 15 september kan je opnieuw via de website en webshop van Missiewerking Blankenberge-Zuienkerke prachtige geschenkmanden bestellen.

Er is weerom keuze uit een geschenkmand Royale aan 30 euro of een geschenkmand Royale Deluxe aan 50 euro. Ondanks de inflatie werd de prijs gelijk gehouden. Van dit bedrag gaat een ferm deel naar de plaatselijke missieprojecten van Missiewerking Blankenberge-Zuienkerke.

Jezelf eens verwennen met zo’n lekker en smakelijk pakket is leuk. Maar zo’n geschenkmand echt wegschenken kan nog leuker zijn. Voor een verjaardagcadeau, met Kerstmis of nieuwjaar, met Valentijn, of gewoon zo maar … altijd leuk om te geven en nog fijner voor wie het krijgt.

De producten in deze pakketten zijn ambachtelijke en locale streekproducten aangeleverd door locale leveranciers.

Geregeld zullen twee geschenkmanden in de kerken van Blankenberge of Zuienkerke tentoongesteld worden om zo een idee te geven wat je mag verwachten. De foto’s bij dit artikel zijn een getrouwe weergave van beide artikelen (doch het aanbod kan verschillen naargelang het aanbod van de leveranciers).

Binnen Blankenberge en Zuienkerke leveren we (na afspraak) desgewenst aan huis.

Je kan nu reeds je bestellingen doorgeven via de missieshop

Geschenkmand Royale: 30 €

met confituren, hazelnootpasta, fruitsap, honing, snoepjes, koekjes, advocaat, pralines, …

Geschenkmand Royale Deluxe: 50 €

met confituren, honing, peperkoek, chocopasta, fruitsap, chocolade, koekjes, een fris biertje, advocaat, pralines, snoepjes, …

Categorieën
Berichten

Concert

Categorieën
Archief 2022

Uitnodiging

Deze site gebruikt cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door verder te gaan op deze site ga je hiermee akkoord.