Categorieën
Actueel

Hartige geschenkmanden

nog steeds beschikbaar

Nog tot en met Valentijn (14/02) zijn bij de Missiewerking Blankenberge-Zuienkerke de hartige geschenkmanden ‘GOURMANDE’ opnieuw te verkrijgen aan de kostprijs van 50 euro.

In deze lekker gevulde manden ontdek je o.a. potjesvlees, pasteien, rillettes, tonijn, wijn (wit of rood) of cava (of alcoholvrij!), vruchtenconfijt, wafeltjes, gevulde olijfjes, droge worst, chocolaatjes, …

Deze fijnproeversmanden zijn weerom pareltjes geworden om van de smullen, om gewoon cadeau te doen of om cadeau te krijgen. De bijgevoegde foto spreekt vermoedelijk voor zichzelf!

Verkrijgbaar voor en na de eucharistievieringen, via de missie-webshop, via het bestelformulier (zie onderaan)

Nu zijn er door de grote vraag en het succes ervan ook kleinere geschenkmanden voorhanden tegen de prijs van 30 euro!! VRAAG ER NAAR!! mail

Nu ook: Wijnpakketten aan gunstprijzen beschikbaar via de webshop

Categorieën
Archief 2022

Advent 2022

In het weekend van 26 en 27 november begint het nieuwe kerkelijk jaar met de start van de advent.

Het wordt dit jaar opnieuw een advent anders dan alle anderen. Na twee jaar corona-pandemie en een jaar vol van oorlogsgeweld en de daar bijbehorende energiecrisis komt er een tweede adem op ons af. Samen hoopvol de toekomst tegemoet zien.

Met een open blik kijken richting toekomst. Wat deze ook brengen zal, met een ‘open mind’ in het leven staan.

Misschien zitten we wel in een duistere tijd, doch week na week ontsteken wij een extra kaars op onze adventskrans. Die krans van eeuwig groen die het leven in al zijn volheid symboliseert.  Al zie je het leven of de toekomst niet zo klaar in, er is altijd opnieuw leven mogelijk. Het geloof van een christen brengt daar klaarheid in. Een actieve christen heeft weet van wat er speelt nu en straks.

Het komt er op aan om steeds weer voorbereid te zijn. Het komt er op aan om die God van het leven toe te laten in je leven. Die God van het leven levend te laten zijn in je doen en laten: en dat ook zo te delen met mensen die hier minder mee vertrouwd zijn.

Categorieën
Archief 2022 Kerk&Cultuur

Adventsconcert

“Op weg naar Kerst”

Zondag 4 december om 16.00 uur is er in de Sint-Rochuskerk van Blankenberge een ‘Adventsconcert’ ten voordele van de Vrije Blankenbergse Zeereddingsdienst (VBZR). 

Met dit concert brengt Tutti Sforza opnieuw een waaier aan orgelmuziek én vocaal werk (zang). Voor de orgelklanken kan er gerekend worden op huisorganist Lynn Leterme. Voor de zang werden Lies Verholle, sopraan en haar echtgenoot Mark Ellis Gough, bariton bereid gevonden de affiche te vervolledigen.

Op het programma staan onder andere: Once in Royal Davids’ City, drie stukjes uit Handels’ Messiah, Toccata op ‘Veni Emmanuel’, Benedictus van Saint-Saens, In the bleak midwinter, en vele andere …

Ten voordele van VBZR: Twee jaar naéén is VBZR voor de pastorale eenheid Maria, Ster der Zee in de bres gesprongen om de Zeezegening (2020 & 2021) tot een goed einde te brengen. Anderzijds is deze vzw dag en nacht in de weer, constant paraat, om mensen in nood (op zee) te redden. Voor dit nobele werk zijn er krachtige boten nodig en veel kostelijk materiaal. Momenteel is men bij VBZR bezig met de bouw van een nieuwe krachtige boot waar veel financiële inbreng nodig is; daarmee …

Uitnodiging: Iedereen is hierbij van harte uitgenodigd om dit Adventsconcert ‘Op weg naar Kerst’ tvv. VBZR’ bij te wonen.  Er is géén toegangsprijs; maar een vrije bijdrage voor VBZR is van harte welkom. 

Het concert wordt opnieuw op het grote scherm geprojecteerd en zal er ook een kleine voorstelling met beeldmateriaal van VBZR te zien zijn. Ook dat is de moeite waard om af te zakken naar de Sint-Rochuskerk in Blankenberge op 4 december om 16.00 uur.

Categorieën
Archief 2022

Te Deum

Sint-Rochuskerk – zondag 13 november 2022 – 11.00 uur

Ter gelegenheid van Koningsdag (15 november) wordt in de Sint-Rochuskerk traditioneel het Te Deum gezongen. Daarbij is iedereen uiteraard van harte welkom!!

Categorieën
Archief 2022

Vissersmis

Zaterdag 5 november om 17.30 uur is er in de Sint-Antoniuskerk van Blankenberge de jaarlijkse ‘Vissersmis’.

Deze viering onder het thema ‘Springtij’ wordt muzikaal opgeluisterd. De aanwezigheid van de diverse vissersfolklore-groepen schenkt een mooie meerwaarde aan de liturgie.