Categorieën
Archief 2022 Kerk&Cultuur

Adventsconcert

“Op weg naar Kerst”

Zondag 4 december om 16.00 uur is er in de Sint-Rochuskerk van Blankenberge een ‘Adventsconcert’ ten voordele van de Vrije Blankenbergse Zeereddingsdienst (VBZR). 

Met dit concert brengt Tutti Sforza opnieuw een waaier aan orgelmuziek én vocaal werk (zang). Voor de orgelklanken kan er gerekend worden op huisorganist Lynn Leterme. Voor de zang werden Lies Verholle, sopraan en haar echtgenoot Mark Ellis Gough, bariton bereid gevonden de affiche te vervolledigen.

Op het programma staan onder andere: Once in Royal Davids’ City, drie stukjes uit Handels’ Messiah, Toccata op ‘Veni Emmanuel’, Benedictus van Saint-Saens, In the bleak midwinter, en vele andere …

Ten voordele van VBZR: Twee jaar naéén is VBZR voor de pastorale eenheid Maria, Ster der Zee in de bres gesprongen om de Zeezegening (2020 & 2021) tot een goed einde te brengen. Anderzijds is deze vzw dag en nacht in de weer, constant paraat, om mensen in nood (op zee) te redden. Voor dit nobele werk zijn er krachtige boten nodig en veel kostelijk materiaal. Momenteel is men bij VBZR bezig met de bouw van een nieuwe krachtige boot waar veel financiële inbreng nodig is; daarmee …

Uitnodiging: Iedereen is hierbij van harte uitgenodigd om dit Adventsconcert ‘Op weg naar Kerst’ tvv. VBZR’ bij te wonen.  Er is géén toegangsprijs; maar een vrije bijdrage voor VBZR is van harte welkom. 

Het concert wordt opnieuw op het grote scherm geprojecteerd en zal er ook een kleine voorstelling met beeldmateriaal van VBZR te zien zijn. Ook dat is de moeite waard om af te zakken naar de Sint-Rochuskerk in Blankenberge op 4 december om 16.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door verder te gaan op deze site ga je hiermee akkoord.