Categorieën
Archief 2020

Belangrijk Bericht

Naar aanleiding van het corona-virus worden door de federale en kerkelijke overheid belangrijke adviezen en voorzorgsmaatregelen aangekondigd. Vanuit onze kerkgemeenschap willen we ook onze verantwoordelijkheid en burgerzin opnemen. Alle bijeenkomsten of manifestaties in onze pastorale eenheid worden momenteel afgelast.

ALLE KERKDIENSTEN TOT MINIMAAL 3 MEI GAAN NIET DOOR!!

Enkel uitvaarten in zeer beperkte kring zijn momenteel toegestaan!

5 reacties op “Belangrijk Bericht”

Wereldontbijt ! Een goed alternatief is zoals in Sint Gillis Waas: geen ontbijt in het Forum maar huis-aan-huis bedeling of afhaling. Oudere mensen = aan huis leveren, de jongere generatie kan het komen afhalen.
Het is maar een ideetje…..zodat de actie niet in het water valt.

Dag François, ik zal dat zo aan de organisatoren doorgeven.
Ondertussen is er voor de wafeltjes van de KOFIIESTOP een aan-huis-levering voorzien vanaf 4 pakjes (= 10 euro)

Zal het voldoende zijn om de mis via de radio of televisie te volgen om onze zondagsplicht te vervullen ? Ik vind het spijtig dat er nergens een (kleine) kapel is waar we met een 20 tal mensen samen kunnen komen. Ik vind het wel spijtig dat er zo’n draconische maatregelen moeten genomen worden ! Ik begrijp de overheid wel. Er moeten niet nog meer doden (en besmette mensen) moeten bijkomen. Ik heb 40 jaar voor de overheid gewerkt. Het is, volgens mij, de eerste keer ik mijn leven dat zoiets gebeurt !

Dag Hendrik, zoals de bisschoppen voorstellen: TV- of Radiomis volgen, de lezingen van de zondag laten tot je doordringen(=woord-communie) , bidden en ook op die manier communiceren met de Heer.
Het principe van de solidariteit is hier toch wel een fijne vorm van christen zijn.

Beste Hendrik en Jozef,
Het standpunt van jullie beiden kan ik gedeeltelijk bijtreden. Hendrik, de behoefte om een eucharistie bij te wonen is groot, ook bij mij maar we moeten ook Jozef bijtreden. Eucharistie vieren is voor mij nooit een ‘plicht’ geweest maar een meditatief moment. Afstand houden is nu zeer zeker een goede vorm van medemenselijkheid en in ons geval van christen zijn. Misschien kan Priester Luc of Priester Chris een mis houden achter gesloten deuren en deze op bv. Youtube laten plaatsen of via een kanaal waar livestreaming mogelijk is. Zo hebben we een mis met een iets meer lokaal kleurtje…..het is uiteraard maar een ideetje.
Met vriendelijke groeten,
François…….en voor mij 4 pakjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door verder te gaan op deze site ga je hiermee akkoord.