Categorieën
Archief 2018

Géén Decanale Meibedevaart

Een jarenlange traditie wordt doorbroken. Dit jaar is er om organisatorische redenen geen Mariale meibedevaartin het decanaat Blankenberge-Oostkust.

Twee van die redenen zijn: een zeer drukke meimaand en een sterk verminderd aantal medewerkers/inrichters. Dit laatste maakt dat het op poten zetten van een volledige bedevaartdag met alles er op en er aan deze keer moeilijk georganiseerd raakte.

Geen nood echter:
Begin september is er echter wel opnieuw de decanaleMissiebedevaart(reeds voor de 8stekeer). Allen zullen hierbij uitgenodigd worden. Er wordt getracht om deze bedevaart voor de komende jaren te verschuiven naar eind mei/begin juni afhankelijk van een aantal veranderlijke factoren. Er wordt samengewerkt én op bedevaart getrokken! Zoveel is zéker!

Wie nu al een Mariale bedevaart bij wil wonen kan ondertussen terecht bij de vele verenigingen die in de meimaand traditioneel hun bedevaart houden. Dit zien wij bij de Landelijke Gilden en KWB die naar Dadizele trekken; Op 1 mei is er de jaarlijkse bedevaart van uit Brugge naar O.L.Vrouw van Banneux; Okra trekt dit jaar naar O-L-Vrouw van Ver-Assebroek, en dichter bij huis hebben wij uiteraard O.L.Vrouw van Meetkerke met de Vissersbedevaart op 13 mei
én een bezoekje aan O.L.Vrouw van Meetkerke kan dus ook nooit kwaad.

Langs de andere kant, onze welgemeende excuses voor deze wat late berichtgeving!

Onze Paus Fransiscus heeft Tweede Pinksterdag uitgeroepen tot internationale Maria-dag. Misschien een ideetje om op die dag in de eigen Pastorale Eenheid Maria, ster-der-zee iets op poten te zetten …

Één reactie op “Géén Decanale Meibedevaart”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door verder te gaan op deze site ga je hiermee akkoord.