Categorieën
Archief 2020

Klokken Luiden

Vanaf zondag 22 maart tot het einde van de corona-epidemie zullen elke zondag de klokken van alle katholieke kerken in ons land samen luiden van 9.55 uur tot 10 uur.

Met dit samen luiden van de klokken wil de katholieke gemeenschap van ons land eenieder in deze moeilijke periode een hart onder de riem steken, in het bijzonder de zieken en allen die zich voor hen inzetten.

Tevens is het een oproep tot gebed. Want ook al kunnen christenen tijdelijk niet fysiek samen bidden, individueel of in het gezin kan het uiteraard onverminderd.

Het is ook goed om even stil te staan bij die mensen die er voor zorgen dat wij met z’n allen verder kunnen, aan verse voeding geraken; aan zij die de zieken en bejaarden verzorgen, en nog zoveel méér …

Vanaf vrijdagavond 20 maart zullen onze kerkklokken om 20.00 uur samen luiden!!

Dit ter ondersteuning van het applaus voor allen die werken in de zorg en allen die blijven werken en voor allen die ervoor zorgen dat we deze corona-crisis goed doorkomen.

Het luiden van de klok wil een oproep zijn tot gebed en voor mensen die ons geloof niet delen tot een moment van verstilling en aandacht voor elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door verder te gaan op deze site ga je hiermee akkoord.