Categorieën
Archief 2020

Op weg naar Pinksteren

In het evangelie van Johannes lezen we: ‘Ik heb jullie liefgehad, zoals de Vader mij heeft liefgehad. Blijf in mijn liefde: je blijft in mijn liefde als je je aan mijn geboden houdt, zoals Ik me ook aan de geboden van mijn Vader gehouden heb en in zijn liefde blijf. Dit zeg Ik tegen jullie om je mijn vreugde te geven, dan zal je vreugde volkomen zijn.’ (Joh. 15, 9-11)

De vreugde waarover Jezus hier spreekt gaat niet over een oppervlakkige blijheid gestoeld op emoties of sfeertjes. Het gaat hier over een vreugde geworteld in de liefde van God waarmee Hij ons in Christus bewoont. We zijn uitgenodigd onze thuis te hebben in deze liefde!

Gebed

Kom heilige Geest,
beziel ons diepste zijn met Gods minnelied. Mogen we ons in Hem nestelen, om, in en uit, zijn liefde te zijn voor allen en alles. Mogen we op deze wijze deelgenoot worden van Christus’ vreugde die haar wortels heeft in zijn bestaan in de Vader.
Kom heilige Geest.
Amen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door verder te gaan op deze site ga je hiermee akkoord.