Categorieën
Archief 2023

Palmzondag

Zondag 2 april 2023

Je weet wel die man van Nazareth, drie jaar lang trok Hij met een aantal getrouwen en heel wat volgelingen doorheen die onherbergzame streek, van stad naar stad, van dorp naar dorp. Een echte verkondiger; het Rijk Gods en zijn Abba, Vader, Jahweh waren zijn hoogste doel. Mensen daartoe aanzetten om in datzelfde hoger doel mee te stappen en de wet de wet te laten.

Hij had veel vrienden, dat mag gezegd worden. Speciale vrienden: blinden, lammen, doven, kreupelen, melaatsen, weduwen en wezen, herders, wat vissersvolk en herders van de buiten.

Hij had ook wel wat vijanden. Dezen waren van iets hogere komaf. 

Nu ging zijn tocht recht op het doel af: Jeruzalem, daar was het te doen dezer dagen. Het grote Pesachfeest was op handen; het feest van de bevrijding en de grote uittocht.

Palmzondag

Toen onze man, Jezus van Nazareth, de poorten van de grote stad naderde Gebeurde er iets speciaal en in Zijn geval, nooit eerder gezien of meegemaakt. Zijn volgelingen en getrouwen legden hun kleren op de grond zodat Hij zittend op een ezelsveulentje als een koning zijn intrede kon doen. Alle omstaanders begroeten hem en riepen hem toe: ‘Hosanna in den hoge‘. Ze wuifden met de prachtigste palmtakken. Eeuwig groen en grote vreugde en blijdschap voor deze koning op een ezeltje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door verder te gaan op deze site ga je hiermee akkoord.