Categorieën
Archief 2023

Visserbedevaart

naar O.L.Vrouw van Meetkerke

Zondag 21 mei is er traditioneel op de zondag tussen Hemelvaart en Pinksteren de Vissersbedevaart naar Onze-Lieve-Vrouw van Meetkerke.

06.30 u: vertrek aan de Sint-Antoniuskerk in Blankenberge van debedevaarders te voet met stopplaatsen voor een gebed aan het kappelletje van Sint-Job, kerk van Zuienkerke en veldkapel tussen Zuienkerke en Meetkerke.

Genietend samen  met de andere bedevaarders van het mooie polderlandschap tussen Blankenberge en Meetkerke, op weg naar Moeder Maria, waar generaties lang onze vissersgemeenschap op bedevaart ging.

08.30 u: Aankomst van de bedevaarders te voet in Meetkerke.Voor ieder lid (inschrijven kan ook nog ter plaatse) wordt in het gastenhuisje een traditioneel morgenmaal voorzien.

09.00 u: Andere bedevaarders komen met de fiets, met de auto en ookmet de bootjes langs de Blankenbergse vaart en voegen zich bij de voetgangers voor het morgenmaal.

10.00 u: Plechtige bedevaartsmis voorgegaan door pastoor en proost Luc Vantyghem van de pastorale eenheid Maria, Ster der Zee en opgeluisterd door het koor ”EnSemble”.

11.00.u: Aloude processie door het dorp met het miraculeuze beeld en het Heilig Sacrament begeleid door de Koninklijke fanfare St-Cecilia uit Ruddervoorde, het gemeentebestuur van Zuienkerke, de kerkraad , de folkloregroep “Vrye Visschery” en de bedevaarders. Na de processie zegening in de kerk.

Na de processie nodigt de ”Gemeenzaamheid” u graag uit voor een gezellige babbel en drankje in het gastenhuisje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door verder te gaan op deze site ga je hiermee akkoord.