Categorieën
Archief 2021

Volop naar de eucharistie

Gelovigen kunnen vanaf woensdag 1 september 2021 opnieuw samen vieren zonder beperkingen van aantal en afstand; het mondmasker blijft wel verplicht.

Vanaf 1 oktober is het mondmasker niet langer verplicht tijdens erediensten, behalve in Brussel.

Het ministeriële besluit, gepubliceerd in het Staatsblad van 28 september, bevestigt wat eerder in de media verscheen: vanaf vrijdag 1 oktober vervalt, behalve voor het Brusselse Gewest, de mondmaskerplicht voor erediensten. Eerder was de verplichte social distancing (anderhalve meter) al opgeheven.

Het ontsmetten van de handen bij het binnenkomen en het elkaar niet aanraken tijdens de eredienst blijven wel verplicht.

Meer in het algemeen blijven voorzichtigheid en gezond verstand in alle omstandigheden geboden. Het virus is nog niet helemaal bedwongen. De bisschoppen roepen iedereen nogmaals op zich alsnog te laten vaccineren,  in het belang van de eigen gezondheid én die van de medemens.

De bisschoppen danken allen die zich inzetten in de strijd tegen het virus. Zij roepen op de veiligheidsmaatregelen van de overheid te blijven volgen en zich zeker te laten vaccineren.

Persdienst van de Bisschoppenconferentie van België

Brussel, woensdag 29 September 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door verder te gaan op deze site ga je hiermee akkoord.