Categorieën
Archief 2020

Zalig Hoogfeest van Pasen

Om Pasen aan te kunnen, om Pasen te kunnen verdragen is er eerst stilte en bezinning nodig. Want vanaf heden zullen wij ook geheel anders naar het leven op zich kijken. Het aanvoelen van het leven krijgt gevoelsmatig een nieuwe wending: intenser, liefdevoller, met een grotere aandacht voor het leven zelf in plaats van voor de dingen.

We merken dat voor veel mensen voor het ogenblik de dingen kunnen gestolen worden. Als er maar leven is.

Het Paasfeest is géén modeverschijnsel. Want toen op die eerste dag van het nieuwe leven werd alles anders. De vrouwen bij het graf waren verbaasd, verwonderd en geraakt! De eerste leerlingen vonden het ongelofelijk, onwaarschijnlijk nieuws! 

Na gans die historie, toch verder kunnen met nieuwe hoop, een groter geloof en een veel ruimere liefde. Dat is Pasen van uit het hart.

  • Stenen wegrollen.
  • Opstaan en weer verdergaan.
  • Omarmen en liefhebben, wetende dat God zelf achter je staat en fluistert: ‘Ik zal er zijn, altijd. Ik zal er zijn voor ieder van jullie persoonlijk.’

Jezus, de Christus, de Verrezene gaat ons hierin voor. Hij is het zinnebeeld van ànder leven. Hij gaat ons voor naar Galilea; daar waar onze hoop, ons geloof en onze mensenliefde nodig is. Pasen, dat kunnen wij elkaar schenken, cadeau doen, van uit het hart en van uit ons verrijzenisgeloof.

Dat is de taak die ons wacht op de tweede paasdag. Op paasmaandag, als de klokken weg zijn en de het grote feestrumoer verstomd is wacht ons die belangrijke taak: En nu vooruit. Ga op weg! Stap op die nieuwgebaande weg naar het volle leven.

Diaken Jozef & Pastoor Luc

Van harte een Zalige Paastijd toegewenst!!

Laten we voor elkaar elke dag een beetje “verrijzenis” zijn,  scheppers van wonder, horizon, licht en warmte.  Mag God ons richten op zijn weg en ons leiden tot vrede en vreugde.  Mag Hij ons hart vervullen met zijn licht van liefde en onze dagen zegenen, in zijn Naam: Christus is Verrezen.  Alleluia!! Luc Vantyghem, pastoor moderator

‘We beleven een heel ongewone veertigdagentijd en een heel bij- zondere goede week. Samen zijn we op weg naar Pasen, in het spoor van Jezus onze gids en onze broeder. Met elkaar en met Hem voelen we ons echt verbonden. Hij zegt ons ” Wees niet bang, Ik toon u de weg naar het leven. Wees dan ook voor elkaar een teken van leven, spreek tot elkaar met woorden van hoop en goede moed en laat de vreugde niet roven uit uw harten. Geloof dat Pasen ook voor u nieuw leven zal brengen, en innerlijke vrede.”
Van harte wens ik het ons allen toe. Zalig Pasen! Antoon Vansteeland, meewerkend priester

Moge Pasen 2020 toch stralen dank zij die verbondenheid met en de weerbaarheid van zoveel zieke mensen. Moge Pasen meer dan ooit leiden tot warme solidariteit en oprechte goedheid. Moge Pasen de treurenden troosten in hun onvatbaar verdriet. Moge Pasen een tijd zijn om elkaar te omringen … op afstand zelfs …met de grootste liefde en kracht. Monique De Meester, Teamlid

Wellicht is een klein gebaar van aandacht voor elkaar genoeg om hier en nu toch nog te kunnen genieten. De tijd bleef precies stilstaan! Maar de zonnestralen vallen als goud uit de lucht, ze verwarmen ons en verjagen de donkere wolken… We wensen jullie van harte die zonnestralen toe! Zalig Paasfeest! An Vileyn, Teamlid

Één reactie op “Zalig Hoogfeest van Pasen”

Bedankt voor die mooie woorden en gedachten van troost en bemoediging.
Aan jullie allemaal Een Zalig en Gelukkig
feest van Pasen.

Van harte Pola en Ronny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door verder te gaan op deze site ga je hiermee akkoord.