Categorieën
Actueel

Om de lieve vrede

In de internationale vredesweek die loopt van 21 september tot en met 4 oktober (feest van Sint-Fransiscus) kunnen wij niet anders dan stil te staan bij dat hete hangijzer: WERELDVREDE!

De eucharistievieringen van het vredesweekend van 21 en 22 september waren doorspekt met vredesboodschappen en vredesoproepen. In deze moeilijke tijden: Wat kunnen wij meer doen dan met lede ogen toezien hoe oorlogsgeweld de wereld in zijn ban heeft? Heel veel mensen begrijpen niet eens waarom al dit menselijk leed. In elke viering bidden wij om vrede voor de mensen, vrede voor de wereld en vrede in het eigen hart.

Eveneens op zondag 22 september werd een nieuw beeld geplaatst in de Sint-Rochuskerk. Eveneens een oproep tot vrede in de wereld. Het beeld symboliseert de drie religies van het Woord. Het kruis van het christendom, de halve maan van de Islam en de zespuntige ster van het jodendom. Ook de woorden (van John Lennon) op de beeld zijn niet mis te verstaan: ‘War is over if you want’ ofwel ‘ Oorlog stopt als je dat wil!’. Momenteel staat dit vredesmonumentje nog bij het beeld van de soldaat die symbool staat naar de bevrijding van Blankenberge op 9 september 1944; dit alles geruggesteund door de beeltenis en de woorden, de oproep tot verdraagzaamheid, van Martin Luther King.

©beelden: Piet Wittevrongel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door verder te gaan op deze site ga je hiermee akkoord.