Categorieën
Archief 2020

Zeezegening 2020

Zondag 12 juli om 10.00 uur

In tegenstelling tot de 48 voorgaande jaren gaat dit jaar de Televisiemis met zeezegening niet door op het strand van Blankenberge, doch wel rechtstreeks van uit de Sint-Rochuskerk.

Deze wijziging is uiteraard een gevolg van de coronamaatregelen die nog steeds van kracht zijn.

Dus, géén viering met de voeten in het zand zoals we gewoonlijk schrijven. Het wordt een viering met een beperkt aantal aanwezigen en een beperkt aantal voorgangers en medewerkers.

Er is de gewoonte om te werken met een uitgebreid koor en met de choreografie van Mistral; doch dit jaar is dit onmogelijk. Dus ook op die wijze zal de viering er anders uitzien.

De muzikale inbreng komt van onze vaste huisorganiste Lynn Leterme samen met sopraanzangeres Lies Verholle. Voor de acclamaties mogen enkel de voorgangers zachtjes meezingen.

Aan het slot van deze viering wordt wel de zee gezegend zoals dat ieder jaar het geval is. Daarvoor wordt in zee gegaan met de Vrije Blankenbergse Zeereddingsdienst. De gebeden en de slotzegen die op de boot uitgesproken worden zullen in de kerk eveneens uit de klankkasten stromen. Dus vrees niet: De zee wordt GEZEGEND!!

Honderdvoudig Vruchtbaar

Dit is het thema van deze viering. Het evangelie van de 15de zondag door het jaar heeft het er uitgebreid over. Opdat het Woord Gods vruchtbaar zou worden is het belangrijk om het Woord te begrijpen-met-het- hart. Daar kan het wortel schieten. Enkel dan kan het tot volle was- dom komen en wordt een mensen- leven een vruchtbaar leven. Voor de een zal dat dertigvoudig zijn, voor de ander zestigvoudig en wie weet, misschien voor jou wel honderdvoudig.

Aanwezig zijn ...

Gezien de nog steeds geldende maatregelen en het zeer openbare karakter (live op TV) zijn we aan heel wat regelgeving gebonden. Zo kunnen maximum 120 personen de viering in de kerk bijwonen. Doch deze viering is echt gemaakt om op televisie te volgen.

Sinds maandag 22 juni kunnen kaarten aangevraagd worden op het parochiesecretariaat, Ruiterstraat 7 in Blankenberge (Uitkerke). De kaarten zijn genummerd en zijn enkel en alleen daar te verkrijgen. Wees er snel bij want het aantal plaatsen is uiteraard, gezien de voorzorgsmaatregelen beperkt. En, op is op. Dit weliswaar, en zeker weten: tot onze grote spijt.

Anderzijds steeds met de hoopvolle gedachte: volgend jaar beter!

Één reactie op “Zeezegening 2020”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door verder te gaan op deze site ga je hiermee akkoord.