Categorieën
Archief 2020

Vaderdag Vieren

Op zondag 14 juni willen we met Vaderdag even de vaders in de kijker stellen!

Wat geschiedenis

De Amerikaanse Sonora Dodd (1882-1978) was 16 toen haar moeder stierf in het kraambed. Samen met haar vader William voedde ze haar vijf jongere broers op. Sonora had erg veel respect voor haar vader, een veteraan uit de Amerikaanse Burgeroorlog. Toen ze in 1909 hoorde dat er voor het eerst een Moederdag werd gevierd, vond ze dat ook vaders zo’n dag verdienden – en zeker haar eigen vader William. Daar begon ze campagne voor te voeren, net zoals dat voor Moederdag was gebeurd.

De eerste Vaderdag werd op 19 juni 1910 gevierd in Spokane, Washington. Aanvankelijk was het enthou- siasme niet zo groot. Er was enige weerstand om opnieuw een ‘pakjesdag’ in te voeren. Pas in 1972 ondertekende Nixon een presidentieel besluit dat Vaderdag officieel vastlegde op de derde zondag in juni.
In ons land vieren we sinds jaar en dag ‘Vaderdag’ op de tweede zondag van juni.

Langs deze weg willen wij met het team van de Pastorale Eenheid Maria, Ster der zee Blankenberge-Zuienkerke alle vaders, grootvaders, overgrootvaders en allen die met een warm vaderhart in het leven staan van harte proficiat wensen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door verder te gaan op deze site ga je hiermee akkoord.