Categorieën
Archief 2019

Bartholomeusfeesten

Nieuwmunster

23-24-25 augustus

SCHENK ONS VOLK UW ZEGEN: PROCESSIE OP FEEST VAN BARTHOLOMEUS

Van oudsher trok in Nieumunster ter gelegenheid van het feest van Bartholomeus een kleine processie doorheen het dorp. Een paar jaar terug werd deze traditie nieuw leven ingeblazen. Het gebeuren is bewust kleinschalig, balanceert tussen sociale en maatschappelijke betrokkenheid en kleurt de identiteit van ons dorp. Op zondag 25 augustus ben je voor de viering om 10 uur welkom aan de Lourdesgrot. Kom je met ons mee bidden en zingen?!

Je levenswijsheid op een tegeltje?                                                                                                                              Op het feest van Sint-Bartholomeus maken we het waar!

stuur zelf uw tekst in voor zo’n tegeltje!

Zo’n 450 jaar geleden schilderde Pieter Bruegel de Oude het schilderij De verkeerde wereld (1559). Een denkbeeldig dorp, even groot als Nieuwmunster waar het wemelt van de mensen en dieren. Het is er Boerenmarkt. Elke scène verbeeldt een Oudnederlands (of Vlaams) spreekwoord. Bruegel laat met dit schilderij zien hoe het niet moet: hij toont de verkeerde wereld. 

Spreuken nodigen uit om een wereld op te lichten die goed is en rechtvaardig, ze zijn een uitnodiging om vriendelijke en oprecht te zijn. 

Op zondag 25 augustus is er een bijzondere eucharistieviering waarbinnen spreuken en wijsheid centraal komen te staan. Om 10.30 uur ben je meer dan welkom. Het Brugs vocaal ensemble verwent ons met muziek.                 

In voorbereiding nodigen we je graag uit om je eigen spreuk, wijsheid, of levensmotto bij Mieke via mail (mieke.marrannes@telenet.be) door te sturen. Je inbreng zetten we voor je graag op een tegeltje. Na de viering krijg je overigens je eigen tegeltje mee naar huis. 

affiche bartholomeusfeesten 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door verder te gaan op deze site ga je hiermee akkoord. 

%d bloggers liken dit: