Categorieën
Archief 2023

Bedevaart naar Sint-Job

Zondag 11 juni om 14.30 uur is er de jaarlijkse bedevaart naar Sint- Job. Een fijne stapbedevaart van uit de Sint-Amanduskerk van Uitkerke naar het kapelletje van de heilige man Job dat zich bevind op de Sint-Janswijk langs de Blankenbergse Dijk. (niet te verwarren natuurlijk met de Zeedijk!). 

Ieder jaar wordt op de tweede zondag van juni, door de bewoners van de Sint-Janswijk een bedevaart ingericht, want zij zorgen ook voor het onderhoud van het kapelletje. De bedevaart vertrekt vanuit de Sint-Amanduskerk te Uitkerke om 14.30 uur, biddend in de geest van het boek Job 42,8: “Gaat tot Mijn dienaar Job en Hij zal voor u bidden”, voor al ons wel en wee.  Aan het kapelletje volgt een korte bezinning, met zegening en ommegang. 

Het kapelletje, dat ondertussen een geklasseerd monument geworden is, wordt elk jaar bevlagt en versierd met mooie sierbogen ter ere van de heilige man Job, en in herinnering aan het rijke ver- leden van deze gebedsplaats waar zovelen reeds kwamen bidden.  Na de bedevaart kan iedereen terecht op de hoeve “De Laatste Stuiver” om te proeven van een belegde boterham, een drankje of een ijsje en van de zo gegeerde droogvis. Kortom: een Breugeliaans festijn in de heerlijke polderlucht, verzorgd door jong en oud van de Sint-Janswijk. 

Ook u wordt uitgenodigd 

Alle bewoners van de Sint-Janswijk nodigen u allen van harte uit op hun bedevaart, én om deze zeer oude Vlaamse traditie in ere te houden tot ons aller heil en zegen. 

De opbrengst van het feest na de bedevaart dient volledig voor het onderhoud van het aloude kapelletje. 

Bedevaart naar Sint-Job 

Zondag 11 juni om 14.30 

Sint-Amanduskerk 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door verder te gaan op deze site ga je hiermee akkoord.