Categorieën
Archief 2024

Maria Lichtmis

Voor de viering van Maria Lichtmis worden alle dopelingen uit het voorbije jaar samen met hun ouders en familie uitgenodigd voor een deugddoende Lichtmisviering met kinderzegen en uitreiking van de doopkruikjes.

In Blankenberge gaat deze viering door in de Sint-Antoniuskerk op zaterdagnamiddag 3 februari om 14.30 uur. Na het vieren in de kerk vieren we verder bij heerlijk warme pannenkoeken in de CM, Weststraat 88. (Voor de pannenkoeken is inschrijven via catechese@maristerderzee.be noodzakelijk!)

In Zuienkerke gaat deze viering door op zondag 4 februari door in de Sint-Michielskerk om 10.00 uur tijdens de eucharistieviering. Achteraf zijn er poffertjes!

Licht voor iedereen!

Als het donker is, doen we het licht aan. Het licht jaagt de duisternis weg. De angst voor het donker verdwijnt en het vertrouwen komt terug. In de tijd van Jezus leefden veel mensen in het donker. Niet letterlijk! Ze beleefden donkere momenten: uitgesloten worden, ruzie, … Ze hoopten dan ook op een betere toekomst, een toekomst van vrede en geluk.  Ze keken uit naar een redder, die hen uit het donker zou bevrijden. In het Bijbelverhaal ontmoet Simeon Jezus.  Hij voelt aan dat Jezus bijzonder is. Hij noemt Jezus ook ‘een licht voor de wereld’. Jezus zal in zijn leven veel licht brengen: vrede, aandacht voor iedereen, liefde voor alle mensen zonder uitzondering… Ook wij kunnen ‘licht’ doorgeven. We mogen ons naar zijn voorbeeld ook afvragen hoe wij licht en geluk bij andere mensen kunnen brengen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door verder te gaan op deze site ga je hiermee akkoord.