Categorieën
Archief 2024

Mei-maand is Maria-maand

We zijn al weer in de maand mei aanbeland. De Maria-maand en bloei-maand. In de pastorale eenheid Maria, Ster der Zee hebben wij wel een boontje voor Onze- Lieve-Vrouw; en zij heeft, heel zeker weten, ook een boontje voor ieder van ons! 

Moeder van de Kerk: Dit is misschien wel de eerste van de duizend namen die aan Maria toevertrouwd zijn: Moeder van de Kerk. Moeder van de toen zeer jonge kerk. Ontstaan uit een groepje geëngageerde mannen, zorgvuldig door Jezus uitgekozen, en een groot aantal volgelingen die brood zagen in deze zo edele manier van in het leven staan. Leven met een hart voor mensen, ongeacht wie of wat ze waren. 

Als moeder is Maria hier echt op haar plaats en kan ze echt moeder zijn; een moeder voor allen. want net zoals bij Jezus telt ook hier: wie als kind van God bij mensen uit de boot valt krijgt de meeste liefde en de grootste zorgen. Wie die persoon heeft dit het meeste nodig om zich volwaardig mens te voelen en aanvaard te weten. Geen achtergestelde kinderen bij Maria. 

Maria, Ster der zee: Met de pastorale eenheid weten wij ons heel sterk verbonden met Onze-Lieve-vrouw. Niet voor niets kozen wij haar als patroonheilige. Voor het eerst sinds lange tijd trokken we ook opnieuw op bedevaart naar Maria. Voor deze gelegenheid kozen wij voor Banneux, de verschijningsplaats van ‘de Maagd der Armen’. Waar dit jaar het thema luid: ‘Veilig onder Maria’s mantel’. 

U ziet het: Het is altijd goed om bij Maria, bij Onze-Lieve-vrouw, te vertoeven!

Maria-kapellen in Blankenberge en Zuienkerke bezoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door verder te gaan op deze site ga je hiermee akkoord.