Categorieën
Archief 2021

Tot grote spijt

Geen Lichtmisviering dit jaar

Maria Lichtmis of kortweg Lichtmis is een christelijk feest dat op 2 februari gevierd wordt. Het is de herdenking van de Opdracht van de Heer in de Tempel en het zuiveringsoffer dat Maria veertig dagen na de geboorte van Jezus volgens de Joodse wet moest brengen.

De cirkel van wat vroeger normaal was is bijna rond. In 2020 hadden wij onze parochiekerken nog een geheel gewone manier van Lichtmis vieren. Samenkomen in de kerk de laatste zondag  van januari of de eerste zondag van februari voor de viering van OLV-Lichtmis.

Ouders, grootouders, familie en allen die er bij wilden zijn kwamen naar de kerk om eucharistie te vieren, de lichtmiskaars te ontsteken en te laten zegenen en om de kinderen naar voor te brengen voor de kinderzegen. Doopkruikjes van de dopelingen uit het voorbije jaar werden aan de gelukkige ouders overhandigd en aandenkenkaartjes aan deze fijne dag werden uitgereikt.

Niets van dit alles dit jaar

Ondertussen kregen de ouders van de dopelingen een brief in hun mailbox met de boodschap dat de lichtmisviering 2021 met zijn bijkomstigheden verplaatst wordt naar 2022. De reden hiervoor ken je uiteraard: corona en de bijhorende maatregelen.

Het is echter wel met grote spijt in het hart dat we keer op keer zo’n boodschappen moeten doorgeven.

Lichtmis blijft Lichtmis

We kunnen thuis bij het Mariabeeld een kaarsje ontsteken en de viering volgen via TV of via het internet, desnoods beluisteren via Radio 1.

Doopkruikjes Lichtmis 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door verder te gaan op deze site ga je hiermee akkoord.