Categorieën
Archief 2024

Bedevaart Sint-Job

ZONDAG 9 JUNI – 14.30 u.

Een fijne stapbedevaart van uit de Sint-Amanduskerk van Uitkerke naar het kapelletje van de heilige man Job dat zich bevind op de Sint-Janswijk langs de Blankenbergse Dijk. (niet te verwarren natuurlijk met de Zeedijk!). Dit jaar is E.H. Stefaan Franco er de predikant van dienst. 

De bedevaart vertrekt vanuit de Sint-Amanduskerk te Uitkerke om 14.30 uur, biddend in de geest van het boek Job 42,8: “Gaat tot Mijn dienaar Job en Hij zal voor u bidden”, voor al ons wel en wee. Aan het kapelletje volgt een korte bezinning, met zegening en ommegang. 

Na de bedevaart kan iedereen terecht op de hoeve “De Laatste Stuiver” om te proeven van een belegde boterham, een drankje of een ijsje en van de zo gegeerde droogvis. Kortom: een Breugeliaans festijn in de heerlijke polderlucht, verzorgd door jong en oud van de Sint-Janswijk. 

Alle bewoners van de Sint-Janswijk nodigen u allen van harte uit op hun bedevaart, én om deze zeer oude Vlaamse traditie in ere te houden tot ons aller heil en zegen. De opbrengst van het feest na de bedevaart dient volledig voor het onderhoud van het aloude kapelletje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door verder te gaan op deze site ga je hiermee akkoord.