Categorieën
Archief 2024

Zeezegening 2024

ZONDAG 7 JULI om 10.00 u.

Vertrouwen, dat is het thema!

Vertrekkende van uit de lezingen van deze zondag wordt de viering opgebouwd rond het vertrouwen. In het evangelie klinkt het door dat de mensen rond Jezus hem nog niet al te veel vertrouwen. Net daarom deze themakeuze. Wij vertrouwen Hem wel! Wij hebben er het volste vertrouwen in als christen dat Hij alles ten goede zal leiden, en dit op Zijn wijze. Het is aan ons mensen om met open ogen, open oren en handen en met een vrij hart ons aan Hem te hechten.

Met de voeten in het zand

Het blijft toch altijd een unieke gebeurtenis om zo eucharistie te vieren met de voeten in het mulle zand. Je mag nog zoveel naar de eucharistie gaan in gelijk welke kerk dan ook, je zal toegeven: eucharistie vieren op het strand dat heeft iets. Daar gebeurt iets compleet anders met je.

Je zit misschien wel een beetje met je hoofd in de wolken, met je gezicht in de volle zon, waait de zeebries je om de oren. Je voelt je een beetje God te rijk. En dan is het goed om te beseffen: ik sta hier met mijn (blote) voeten in het zand, geworteld in moeder aarde.

Het heeft dus iets tweeslachtig. Enerzijds het hoofd lichtjes op hol, maar met de voeten stevig op de grond. En zo mag de Kerk gerust zijn. Met ons hoofd wat in de hemel, maar met beide voeten op de grond kunnen wij het lang uithouden zonder te vallen.

Maria, Ster der Zee

Trouw ook aan onze patroonheilige van de pastorale eenheid willen we hier Onze-Lieve-Vrouw, moeder Maria, vermelden. Zij die sprak: ‘Doe maar wat Hij u zeggen zal’, wil ook ons, mensen van vandaag en morgen, diezelfde uitspraak meegeven. Zij had er alle vertrouwen in dat het zou goed komen, al wist ook zij niet juist op welke wijze. Doe maar, zei ze, vertrouw maar op Hem! Vaar het leven in, ga de zee op, vaar, leef, heb lief en vertrouw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door verder te gaan op deze site ga je hiermee akkoord.